9.7.2024. Radionica izrade fermentirane salate od povrća

U periodu smo kada imamo najraznolikiji izbor svježe uzgojenog lokalnog povrća. Što znači ako ga uzgajamo da zasigurno imamo viškove, a ako smo kupac da nam je sada većina povrća najeftinija za nabavku. U očuvanju takvih viškova ima mnogo više opcija od zamrzavanja, a mi vam donosimo jednu od tih – fermentaciju.

Pozivamo sve zainteresirane na besplatnu radionicu izradu lagane ljetne brzo fermentirane salate od ribanog povrća. 

Radionicu će voditi naš dugogodišnji član i volonter Marko Lukić. Marko je kroz udrugu radio svakojake aktivnosti od fotografiranja, DJ-evanja, sudjelovanja u radnim akcijama, ali svi koji poznaju znaju da mu je hrana i skoro sve oko nje segment u kojem ima najviše znanja i iskustva. Stoga ne sumnjamo da će svi prisutni dobiti puno više znanja o hrani, a ne o samoj fermentaciji.

Vjerojatno ćemo se i dotaknuti tema o:

  • Vrsti hrane zvanoj turšija
  • Kako biom crijeva utječe na nas ljude

Vidimo se u utorak 9.7. od 19:30 na 3. katu Doma mladih Split u prostoriji Razred u ulici Slobode broj 28.

Predavanje je besplatno i nije potrebna prethodna najava.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *