U periodu smo kada imamo najraznolikiji izbor svježe uzgojenog lokalnog povrća. Što znači ako ga uzgajamo da zasigurno imamo viškove, a ako smo kupac da nam je sada većina povrća najeftinija za nabavku. U očuvanju takvih viškova ima mnogo više opcija od zamrzavanja, a mi vam donosimo jednu od tih – fermentaciju.
Pozivamo sve zainteresirane na besplatnu radionicu izradu lagane ljetne brzo fermentirane salate od ribanog povrća.
Radionicu će voditi naš dugogodišnji član i volonter Marko Lukić. Marko je kroz udrugu radio svakojake aktivnosti od fotografiranja, DJ-evanja, sudjelovanja u radnim akcijama, ali svi koji poznaju znaju da mu je hrana i skoro sve oko nje segment u kojem ima najviše znanja i iskustva. Stoga ne sumnjamo da će svi prisutni dobiti puno više znanja o hrani, a ne o samoj fermentaciji.
Vjerojatno ćemo se i dotaknuti tema o:
- Vrsti hrane zvanoj turšija
- Kako biom crijeva utječe na nas ljude
Vidimo se u utorak 9.7. od 19:30 na 3. katu Doma mladih Split u prostoriji Razred u ulici Slobode broj 28.
Predavanje je besplatno i nije potrebna prethodna najava.