erasmus

ERASMUS+

PROVEDENI PROJEKTI

“FREE URBAN GENERATI-ON”

“Free Urban Generati-on” je razmjena mladih koja je uključila 32 mladih iz Hrvatske, Italije, Portugala i Španjolske. Održala se u Caserti (Italija), 23. rujna – 3. listopada 2019. godine. Mladi su na projektu podijelili svoje vlastito znanje i kompetencije kako bi napisali strategiju za ponovnu uporabu napuštenih javnih prostora. Naših 8 sudionika pokazali su se kao vrijedan adut cijeloj razmjeni – potrudili su se svima približiti principe permakulturnog dizajna, bili su glavni pokretači za izradu kompostera u dvorištu prostora u kojem se održavao program, a čak su i pripremili tlocrtni plan uređenja okoliša zgrade čija je regeneracija bila predmetom samog projekta. Svaka čast našem timu, ponosni smo!

CSL: CREATING, SHARING AND LIVING RURAL TOURISM EXPERIENCE

CSL: Creating, Sharing and Living Rural Tourism Experience” je Erasmus+ KA1 seminar koji se održao u Malti 2020. Godine. Cilj projekta je pružanje suvremenog teorijskog materijala osobama koje rade sa mladima u području ruralnog turizma i uključivanja ljudi iz ruralnih zajednica. Projekt će stoga poslužiti kao glavni promotor u nadahnuću mladima za primjenu strategija ruralnog turizma.

YOUTH FOR RENEWABLE ENERGY DIY

Youth for Renewable Energy DIY“ je 7-dnevna razmjena mladih u Francuskoj koja okuplja mlade iz Nizozemske, Francuske, Austrije, Španjolske, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Italije, kako bi pokazala da obnovljivi izvori energije ne trebaju biti komplicirana tema. Za samo nekoliko dana sudionici će razumjeti osnovna načela nekih DIY (uradi sam) projekata obnovljivih izvora energije.
Projekt je otkazan. Odrađen je samo uvodni sastanak na koji smo bili Alen I ja – evo kratak tekst, fotke dodajem u folder.
“Prilikom uvodnog sastanka za pripremu projektnih aktivnosti (Advanced planning meeting) naših dvoje sudionika, Ivan i Alen posjetili su off-grid farmu u malom mjestu Poussan na jugu Francuske. Idilični pejzaži vinograda, dom su za nizozemski par koji je farmu naslijedio te je pretvorio u off grid utočište za brojne volontere, digitalne nomade i sl. Farma je potpuno neovisna u smislu energije koju dobiva iz naprednog sustava fotonaponskih ćelija, a dobivena električna energija se između ostalog koristi i za napajanje potopne pumpe kojom crpe pitku podzemnu vodu. Uz neovisnost na razini struje i vode, mladi voditelji farme marljivo rade na uspostavi prehrambenog sustava, banke sjemenja i volonterskog programa. Tokom putovanja imali smo priliku posjetiti i urbani-društveni vrt u Milanu, a jako nas je razveselilo i kada smo saznali da naši domaćini u Ženevi imaju bujni vrt, patke i kokoši usred grada! U travnju 2020. se trebala održati i 7-dnevna razmjena mladih prilikom koje bi na praktičnim primjerima mladi naučili primjeniti što vide, međutim razmjena je zbog više sile otkazana“

BUDUĆI PROJEKTI

GO GREEN GO GARDENING 2

„Go Green Go Gardening 2“ je razmjena mladih koja će okupiti 25 mladih u dobi od 18 do 27 godina iz 5 različitih zemalja a održat će se u Catfarmu u Poussanu u Francuskoj. Tema je razmjena kulturnog podrijetla i iskustva te sjecanje znanja o održivom životu i povezivanju s prirodom. Projekt je odgođen do daljnjeg.

DEVELOPING DIGITAL COMPETENCES FOR YOUNG ENTREPRENEURS DDC4YE

„Developing digital competences for young entrepreneurs DDC4YE“ je Erasmus+ KA1 trening za osobe koje rade s mladima koji će se održati u Larnaci na Cipru 2021. godine. Projekt će pružiti znanja, vještine i digitalne kompetencije osobama koje rade s mladima s ciljem promoviranja digitalnog poduzetništva među mladima.
ODGOĐEN ZA 2021.

STITCHING TO EXPLORE

„Stitching to explore“ je Erasmus+ KA1 trening za osobe koje rade s mladima koji će se održati u Larnaci na Cipru 2021. Godine. Tema projekta je programiranje i dizajniranje elektroničkih – pametnih tekstila te promicanje ideje održivosti u modnoj industriji.
ODGOĐEN ZA 2021.

BECOMING A SOCIAL ENTREPRENEUR

„Becoming a social entrepreneur“ je Erasmus+ razmjena mladih koja će se održati u Mažeikaiu u Litvi u listopadu 2020. godine. Cilj projekta je pružiti znanja i vještine te motivirati mlade prema društvenom poduzetništvu.
ODGOĐEN ZA 9/2021

YOU ARE WHAT YOU CONSUME

“You are what you consume” je razmjena mladih koja će se održati u Galiciji u Španjolskoj 2020. godine. Projektom se promovira iskustveno učenje o odgovornoj potrošnji o tome kako naša svakodnevna potrošnja može biti održiva na osobnoj i emocionalnoj razini te na društvenoj i okolišnoj razini.
Još ne znamo oće li se održat. Trebao bi bit u lipnju.