ERASMUS+ KA2 STRATEŠKO PARTNERSTVO

 

INTRODUCTION TO URBAN PERMACULTURE – an initial VET course

Od rujna 2020. godine kao partnerska organizacija sudjelujemo u Erasmus+ KA2 strateškom partnerstvu za inovacije u strukovnom obrazovanju! U sklopu projekta „Introduction to Urban Permaculture – an initial VET course“ naša organizacija preuzima vodeću ulogu u kreiranju sadržaja za 15-dnevni TEČAJ URBANE PERMAKULTURE.

Projekt u trajanju od 36 mjeseci, vrijednosti 179.825,00 € uz našu udrugu okuplja organizacije i ustanove iz zemalja EU:

FGU Aarhus, Danska (nositelj projekta) – Ustanova za strukovno obrazovanje za osobe s posebnim potrebama

InterCollege, Danska Međunarodno orijentirano društveno poduzeće usmjereno na edukaciju i savjetovanje

Kocaeli Directorate of Education, Turska – Regionalna uprava za edukacije u Turskoj

Central European Chamber of Commerce, Poljska – Srednjoeuropska gospodarska komora

InterBildung, Njemačka – Društveno poduzeće usmjereno na povezivanje ustanova za strukovno obrazovanje sa poslodavcima; poveznica sa inicijativama za urbanu permakulturu u Berlinu

International Internships, Rumunjska – Organizacija za međunarodna strukovna stažiranja s kompetencijama za web i grafički dizajn.

Projekt ćemo započeti provedbom detaljnih intervjua sa djelatnicima i korisnicima u strukovnom obrazovanju nakon čega ćemo uz stručno savjetovanje partnera raditi na formiranju programa za provedbu tečaja. Konačan rezultat naše trogodišnje suradnje bit će vodič – kurikulum koji će služiti kao smjernica za edukatore u strukovnom obrazovanju. U toku trajanja projekta, vodič ćemo testirati na odabranoj ciljnoj skupini te ćemo pri završetku projekta, 2023. godine održati javno predstavljanje projektnih rezultata.