PKDhr2BicPop012

BICIKLOPOPRAVLJAONICA

Priča o splitskoj Biciklopopravljaonici, od milja zvanoj Popka, započela je 16.05.2015.. Ideja je omogućiti građanima besplatan servis na kojem će uz pomoć naših volontera popraviti svoj bicikl.

Koncept biciklopopravljaonice ne predviđa da se bicikl ostavi na popravku, nego da se uz volontere nauči samostalno ukloniti kvar te učiniti bicikl funkcionalnijim i sigurnijim. Napominjemo da zamjenske dijelove nemamo pa u slučaju da znate da trebate neki dio zamijeniti donesite ga sa sobom ili ako tijekom popravka ustanovimo da je potrebna zamjena, uputit ćemo vas gdje ga možete kupiti. Znanja i alata nikad dosta zato svi koji imaju volju i želju nam se pridružiti, nešto naučiti ili nas naučiti nečemu novom te svojim donacijama pomoći u nabavi alata su uvijek dobrodošli.

Svatko tko je došao barem na jedan od termina vjerujemo da bi mogao potvrditi da je Popka više od servisa, to je priča o druženju, razmjeni znanja i vještina, volontiranju, pomaganju i poticanju bicikliranja kao zdravog i održivog prijevoza. Popka je namijenjena svima pa i vama koji nemate biciklu ali želite kvalitetno i u dobrom društvu provesti svoje slobodno vrijeme. Termin splitske Biciklopopravljaonice je svake prve subote u mjesecu od 17.00 do 20.00 u Klubu zona, Jerina 1 u Splitu (na Šperunu). U slučaju promjene termina bit ćete pravovremeno obaviješteni.