26.3.2024. Predavanje “Terra – teraformiranje” u Splitu

Ponukani interesom velikog broja naših članova za predavanje “Terra – teraformiranje” odlučili smo sami organizirati istoimeno predavanje koje smo nedavno predstavili na FantaSTikonu.

Vidimo se u utorak 26.3. u 19:30 na 3. katu Doma mladih Split u prostoriji Razred u ulici Slobode broj 28.

Predavanje je besplatno i nije potrebna prethodna najava.

Naš Zoran Vukšić će pričati o izazovima pri kreiranju stabilnih ekosustava pogodnih za život ljudske vrste.

Pokušati će dati odgovore na neka egzistencijalna pitanja kao što su:

  • Znamo li stvoriti novu Zemlju? 🌎
  • Možemo li stvoriti novu Zemlju? 🌎
  • Trebamo li stvoriti novu Zemlju? 🌎

O predavaču:

Zoran Vukšić je diplomirani permakulturni dizajner posebno zainteresiran za recikliranje i reuporabu otpada, DIY projekte. Vrtlar koji je doživio osobnu evoluciju sa “konvencionalnog” vrtlarstva, uz upotrebu oranja, frezanja, kopanja i kemijskih sredstava, do vrta koji uz upotrebu regenerativnih poljoprivrednih metoda funkcionira i dobro rađa. Vrt tretira kao dio eko sustava. Posebnu pažnju posvećuje izgradnji zdravog tla, koristeći kompost i malč i općenito potiče bioraznolikosti flore i faune, kako u tlu tako i iznad njega.

Osim samog predavanja moći ćete se upoznati sa radom Udruge i sa temama kojima se najviše bavimo. A moći ćete saznati više o tome kako nam se pridružiti i/ili nas podržati.

Sami događaj će imati i humanitaran karakter. Priključujemo udruzi Aktivist koja u sklopu svog Bazzara prikuplja donacije za udrugu Lice sreće. Udruga Lice sreće je inicijativa za pomoć unesrećenima, socijalno, potresom ili na drugi način, ugroženim ljudima. Mi donosimo presadnice rajčica za koje možete ostaviti donaciju za humanitarnu akciju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *