22.2.2024. Popravljaonica

Sve više ljudi je prepoznalo našu Popravljaonicu da ponekada može ići i samostalo. Vidimo se uskoro, a za one koji se prvi put susreću s ovim ponavljamo gradivo.

Pozivamo vas da nam se pridružite na Popravljaonici u četvrtak 22.2. od 18:00 do 19:30 u prostoru “Galerija kluba Kocka u podrumu Doma mladih Split, Ulica slobode 28.

Popravljaonica je događaj na kojem imate priliku popraviti predmete iz svakodnevnog života kao što su električni i mehanički uređaji, odjeća, igračke… Ili barem dobiti informacije kao što su: “Može li se predmet uopće popraviti i gdje?”. Sve usluge popravaka i dijagnostike su besplatne.

Koncept popravljaonice ne predviđa da se uređaj/predmet ostavi na popravku, nego da ga popravite zajedno s volonterima ili barem saznate više informacija o kvaru/oštećenju. Cilj popravljaonice, osim usluge popravka, su druženje, razmjena znanja i vještina, volontiranje, pomaganje, smanjenje otpada i stvaranje navike popravka i ponovne uporabe stvari i predmeta.

Prilikom svake Popravljaonice osoba može donijeti najviše jedan predmet sa sobom i kako bi se lakše mogli organizirati oko popravaka preporučamo da se zapišete u ovaj obrazac za popravke. Ispunjenje obrasca nije obavezno, ali pomaže kako nama da znamo što možemo očekivati od popravaka tako i vama ako kojim slučajem nitko od nas nije u mogućnosti pomoći vam oko vašeg kvara ili oštećenja. U obrascu je ujedno i Kućni red” u Popravljaonici koji vrijedi za sve sudionike iste. 

Kroz ovu godinu planiramo uključiti malo drugačije popravke kao što su popravci raspoloženja, navika, vještina i sl. Popravljaonicu planiramo održavati nekoliko puta godišnje i ako se vidite u bilo kojoj vrsti popravaka ili znate nekoga koga bi zanimalo molimo vas da im podijelite ovaj obrazac u kojem je poziv za iste.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *