15.11. Stvaramo održivu zajednicu – Od ideje do mikroprojekta

Nakon što smo jasno definirali naše potrebe i potrebe naše zajednice te nadamo se pronašli slično-mišljenike s kojima ćemo oformiti radni tim vrijeme je da napravimo korak više za realizaciju mikroprojekta u zajednici. A taj korak je radionica “Od ideje do mikroprojekta”.

Svi koji ste dosada bili na našim jesenskim aktivnostima gdje stvaramo održivu zajednicu, ali i oni koji će se tek sada priključiti su pozvani na radionicu. Radionica će se održati u utorak 15.11. od 17:00 do 18:30 u prostoru “Galerija” u podrumu Domu mladih Split, Ulica slobode 28. Ulaz isti kao i od Kluba Kocka samo se uđe u prva vrata desno.

Na radionici ćemo predstaviti neke od uspješnih mikroprojekata koje smo proveli u zajednici. A pokušati ćemo zajedno na interaktivan način definirati koji su sve koraci potrebni da ideja postane uspješan mikroprojekt. 

Zatim prelazimo na stvarne i nove ideje koje sudionici žele provesti u svojoj zajednici i definiramo njihove bitne korake. Nakon kojih idemo na podjelu zadataka unutar grupa kako bi ideja imala što veću šansu “ugledati svjetlo dana”.

Radionicu će facilitirati Marko Ban koji je ujedno i glavni organizator u zajednici za dalmatinski ogranak koji ima za cilj uspostaviti održive mikroprojekte koji će podignuti razinu kvalitete u zajednicama na tom geografskom području.

Prijave za dolazak nisu potrebne, sudjelovanje je besplatno i svi ste dobrodošli. Ne bi bilo loše kada bi dolazak najavili na mail: marko.ban.st[at]gmail.com, ali nije uvjet.

U slučaju problema pronalaska lokacije možete se javiti glavnom organizatoru na mobitel: 097/7661-201 (Marko)

Podsjetnik za one kojima pojam tranzicije ili održivog susjedstva još nije poznat da bi najbolje upoznavanje s istim mogli dobiti gledajući film “In Transition 2.0: a story of resilience and hope in extraordinary times”. Kojeg možete pogledati preko Youtubea (besplatno, naravno) koji ima i titlove na hrvatskom, a čiji link se nalazi ovdje

Naše stvaranje održive zajednice se nastavlja i nakon ove radionice. Već tjedan iza kada ćemo na istom mjestu i u istom vremenu imati rad na idejama s već formiranim grupama.

——————————

Događaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija. 

Više o EU fondovima na http://www.esf.hr i https://strukturnifondovi.hr