9.11.2022. Stvaramo održivu zajednicu – Potrebe nas i zajednice

Ako želimo mijenjati zajednicu moramo krenuti od sebe. Kakvi mi kao pokretači održive zajednice želimo i trebamo biti? Koje su stvarne potrebe nas i naših bližnjih? Koliko toga se mora, a koliko ne mora kupiti? 

Ako vidiš sebe kao nekoga tko može na bilo koji način doprinijeti svojoj zajednici pozivamo te da nam se pridružiš na radionici koja će se održati u srijedu 9.11. od 17:30 do 19:30 u prostoru “Razred” na 3. katu Doma mladih Split, Ulica slobode 28.

Ispitat ćemo vaše kapacitete kao što su:

  • Što znam raditi?
  • Što želim naučiti raditi?
  • Što moram naučiti raditi da bi pokrenuo i vodio svoj mikroprojekt?

Pokušat ćemo uskladiti vaše kapacitete kako bi mogli što više odgovoriti na potrebe naše zajednice. S krajnjim ciljem da oformimo timove koji će ubuduće raditi na stvarnim mikroprojektima.

Radionicu će facilitirati Marko Ban koji je ujedno i glavni organizator u zajednici za dalmatinski ogranak koji ima za cilj uspostaviti održive mikroprojekte koji će podignuti razinu kvalitete u zajednicama na tom geografskom području.

Prijave za dolazak nisu potrebne, sudjelovanje je besplatno i svi ste dobrodošli. Ne bi bilo loše kada bi dolazak najavili na mail: marko.ban.st[at]gmail.com, ali nije uvjet. U slučaju problema pronalaska lokacije možete se javiti glavnom organizatoru na mobitel: 097/7661-201 (Marko)

Podsjetnik za one kojima pojam tranzicije ili održivog susjedstva još nije poznat da bi najbolje upoznavanje s istim mogli dobiti gledajući film “In Transition 2.0: a story of resilience and hope in extraordinary times” preko Youtubea (besplatno, naravno) koji ima i titlove na hrvatskom, a čiji link se nalazi ovdje

Naše stvaranje održive zajednice se nastavlja i nakon ove radionice i to već tjedan iza kada ćemo imati radionicu “Od ideje do mikroprojekta”.

——————————

Događaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA 

kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija. 

Više o EU fondovima na http://www.esf.hr i https://strukturnifondovi.hr