25.10.2022. Stvaramo održivu zajednicu – primjeri dobre prakse

Nakon uvodnog okupljanja svih zainteresiranih za stvaranje održive zajednice vrijeme je da pokažemo inicijative koje uspješno funkcioniraju u svijetu, ali i kod nas u Splitu

Priključi nam se u utorak 25.10. od 17:30 do 18:30 u prostoriji Openbox koji se nalazi u sklopu Doma mladih Split na adresi Ulica slobode 28 u podrumu (isti ulaz kao i Kocka, ali prva vrata desno). I saznaj što su prolazili inicijatori dok su još njihovi projekti bili ideje tj. “bebe”, a kako danas funkcioniraju i bez čega njihova inicijativa ne bi mogla opstati.

Tranzicijske inicijative ne postoje samo na razvijenom zapadu nego se već uspješno provode i u našoj okolini.

Dražen Šimleša će nam dočarati primjer belgijskog gradića Genta koji ima dosta sličnosti sa Splitom, a bori se protiv masovnog turizma i svih pošasti koje dolaze s istim.

Da ne bi sve ostalo na primjerima iz svijeta pobrinuti će jake lokalne snage točnije Lina Vuletić iz Udruge Sunce koja će predstaviti “Sajam razmjene” i naša Vedrana Vučenović sa “Biciklopopravljaonicom” projektom koji je potekao iz naše udruge, ali već godinama krasi program Kluba zona.

Prijave za dolazak nisu potrebne i svi ste dobrodošli. Ne bi bilo loše kada bi dolazak najavili na mail: marko.ban.st[at]gmail.com, ali nije uvjet.

U slučaju problema pronalaska lokacije možete se javiti organizatoru na mobitel: 097/7661-201 (Marko)

Podsjetnik za one kojima pojam tranzicije ili održivog susjedstva još nije poznat da bi najbolje upoznavanje s istim mogli dobiti gledajući film “In Transition 2.0: a story of resilience and hope in extraordinary times” preko Youtubea (besplatno, naravno) koji ima i titlove na hrvatskom, a čiji link se nalazi ovdje. 

Naše stvaranje održive zajednice će imati zadani termin za druženja zainteresiranih ljudi, a to će biti svakog 2. i 4. utorka u mjesecu u terminima od 17:30 do 18:30 u Openboxu od listopada 2022. do veljače 2023. U slučaju promjene standardnog termina biti ćete pravovremeno obaviješteni.

——————————

Događaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA 

kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija. 

Više o EU fondovima na http://www.esf.hr i https://strukturnifondovi.hr