Radionica: Kako isplanirati i kreirati vlastiti vrt, Split 2.4.2022.

Pred nama je nova vrtlarska sezona, a vi imate puno pitanja kako isplanirati svoj vrt tako da uzgojite obilje zdrave hrane za sebe i svoju obitelj? Da li znate da je dobro planiranje pola obavljenog posla?

Ako želite uspješno uzgojiti zdravu hranu za sebe i svoju obitelj, ne trebate nužno veliki prostor. I na manjim površinama možete uzgojiti puno hrane, uz uvjet da dobro kombinirate biljke, da ih sadite i izmjenjujete u pravo vrijeme.

Na radionici Silvije Kolar-Fodor naučit ćete kako isplanirati vrt na način da si povrće, cvijeće i začinsko bilje međusobno pomaže u vrtu, kako da dobijete maksimalne rezultate, a uz što manje posla. Radionica će se održati u subotu 2. travnja 2022. od 15:00 do 17:00 sati u Splitu na adresi Jerina 1 u prostoru Kluba Zona.

Učit ćete o obiteljima biljaka, dobrim i lošim susjedima u vrtu, plodoredu. Upoznat ćete razne kombinacije biljaka kojima si možete smanjiti posao, smanjiti mogućnost najezde nametnika i bolesti, smanjiti posao u vrtu i dobiti maksimalni urod iz raspoloživih površina. I veliku radost stvaranja u suradnji s prirodom. Želite sudjelovati i s lakoćom isplanirati svoj ovogodišnji vrt?
.
Što ćete naučiti u sklopu ove edukacije?
– Koraci u planiranju vrta
– Vrste tla i kada početi s radovima na vrtu
– Obitelji biljaka
– Dobri i loši susjedi na vrtu
– Plodored
– Kako nam pomaže cvijeće i ljekovito bilje u vrtu
– Mnoštvo dobrih kombinacija u vrtu
– Mnoštvo trikova za uspješnu vrtlarsku sezonu

Voditeljica radionice je Silvija Kolar-Fodor, naša poznata biovrtlarica i aktivna zagovornica prirodnog i ekološkog načina proizvodnje hrane. Više informacija o voditeljici možete pronaći na poveznici: https://www.biovrt.com/silvija-kolar-fodor/biografija/

Broj sudionika na radionici je ograničen te će se prijave zaprimati do popunjenja slobodnih mjesta. Kotizacija za sudjelovanje je 300 kuna, a 250 kuna za članove udruge Permakultura Dalmacija.

UPDATE: Radionica je popunjena do maksimalnog broja kapaciteta. Nadamo se da svi koji su htjeli doći na radionicu će to moći kada opet ugostimo gospođu Sliviju Kolar-Fodor.