BicikloPopravljaonica (dropbox)

Održana druga po redu splitska biciklopopravljaonica u nedjelju 13.12.2015.

Želja nam je vidjeti još više biciklista po Splitu i okolici kako bi motivirali na zdrav život i promovirali zelene načine transporta, a i jer je vožnja biciklom sama po sebi veliki gušt! Stoga smo ovog vikenda na platou Doma mladih organizirali drugu po redu biciklopopravljaonicu.

Tako su posjetitelji uz pomoć vrijednih ruku stručnih volontera Maria Balića, Ivana Bućana i Tedija Debelića kroz ovo nedjeljno jutro popravili desetak bicikli. Na nekima su naštimali kočnice i mjenjače, zamijenili buvele i ispravili osovine, dok su druge malo uštimali uz dobro društvo i šalicu toplog čaja. Posebno nam je drago što su se neki posjetitelji prve biciklopopravljaonice ovaj put vratili kako bi pomogli drugima – znači da dobijamo nove volontere stručnjake!

Ideja akcije je za početak, pomoći vam da sjednete na svoju biciklu što prije i da napravite dobar đir, a još važnije da vas naučimo ponešto o sitnim popravcima i kako redovito održavati svoje bicikle. Mala napomena – ako vam treba pokazati kako zamijeniti neki dio, rezervni ponesite sa sobom. Sljedeću radionicu organiziramo uskoro stoga pratite naše objave na Facebooku i webu, a veliki plan nam je da ovo postane stalna mjesečna aktivnost udruge. Podržite nas svojim dolaskom i proširite vijest među prijateljima – idući put vas očekujemo u još većem broju!