Radionica kompostiranja i uzgoj biljaka u gradskim uvjetima

Ugodno subotnje jutro smo proveli na radionici kompostiranja u sklopu projekta Vrt prošlosti i budućnosti koji Permakultura Dalmacija provodi u suradnji s Galerijom umjetnina iz Splita. Ovo je bila prva radionica iz planiranog ciklusa kroz koji će polaznici učiti o odgovornom odnosu prema okolišu, uzgoju hrane, autohtonim vrstama dalmatinskog bilja i mnogo drugih zanimljivih i važnih segmenata urbane permakulture.

S obzirom na lijepo vrijeme, prvi dio radionice smo proveli u obližnjem parku na suncu uz razgovor o različitim metodama kompostiranja u gradskim uvjetima, važnosti kompostiranja i sastavu komposta. Nakon teoretskog uvoda uz dinamičnu raspravu, na prostoru Vrta prošlosti i budućnosti smo izradili primjer kante za kompostiranje. Polaznici su nakon radionice spremno postavljali pitanja te smo uvjereni da će ohrabreni ovim iskustvom uskoro početi kompostirati. Riječima jednog od polaznika, ipak je kompostiranje stvar opće kulture!

Pridružite nam se na idućim radionicama u drugoj polovini siječnja kada planiramo nastavak ciklusa u sklopu projekta Vrt prošlosti i budućnosti. Pratite našu web i facebook stranicu za obavijesti.