24.2.2024. Razmjena sjemena starih i udomaćenih sorti povrća u Splitu

Događaj koji okuplja i staro i mlado, dugogodišnje vrtlare kao i one koji će sa vrtlarstvom tek započeti je i ove godine u Splitu. Već tradicionalno četvrtu godinu za redom organiziramo razmjenu sjemena starih i udomaćenih sorti povrća.

Ove godine predstavljamo vam i novi sjetveni kalendar za područja Dalmatinske zagore te priobalja i otoka koji su izradili članovi naše udruge.

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu 24.2. od 10 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića (promjena lokacije radi lošeg vremena) i donesete sjeme koje želite razmijeniti sa vrtlarima iz naše udruge i svima koji će nam se pridružiti sa svojim zalihama sjemena.7

Pridružite nam se i ako nemate sjeme za razmjenu, ali vas zanimaju teme sjemenarstva i vrtlarstva.

Mi kao udruga, a i naši članovi smo posvećeni očuvanju bioraznolikosti i raznolikosti sorti koje uzgajamo u našim vrtovima. Koje želimo ostaviti budućim generacijama na korištenje.

Posebno se zalažemo za očuvanje starih sorti i onih sorti koje su udomaćene u našoj klimi i našim prirodnim uvjetima. Očuvanje tradicionalnih sorti sjemena nije samo vrtlarski i ekološki prioritet već i nacionalni interes i dio baštine koju su očuvale generacije naših predaka.

Upoznajte se i sa ostalim aktivnostima koje organizira i u kojima sudjeluje udruga Permakultura Dalmacija. Upoznajte se sa našim članovima i iskoristite priliku da se uključite u rad udruge.

Neka novost u vašoj vrtlarskoj sezoni bude povrće stare sorte!