27.1.2024. Edukacija i radionica “Kako posaditi voćku?”

Dok priroda još spava, mi ćemo saditi voćke kako bi se ona  probudila u još bogatijem ruhu.
Na ovoj radionici želimo vas naučiti kako se to radi te vas ujedno motivirati na sadnju. 

Osim samih osnova o sadnji, na radionici ćete dobiti i neke savjete za uspješniji uzgoj, preporuku vrsta prikladnih za našu klimu, te se dotaknuti permakulturnog dizajniranja terena, šumskog vrta, brige o tlu, bioraznolikosti i svega ostalog što nam je potrebno za sukreiranje sa prirodom.

Edukaciju vode naši zaposlenici Marija Hajdić i Marko Cvrlje, permakulturni dizajneri. Povezuju ih teme od zaštite bioraznolikosti i očuvanja domaćih biljnih sorti, preko organskog vrtlarstva i poznavanja brojnih hortikulturnih tehnika i permakulurnih praksi.

Radionica će se održati 27.1.2024. (subota) u Glavicama kod Sinja u vremenu 10-12h. Više detalja po primitku prijave.
Broj sudionika je ograničen! Prijaviti se možete putem Google obrasca: https://forms.gle/BBxTU92WXBaB3t8EA

…………………..

Ovaj događaj je organiziran kao dio projekta VERA – “Sustainable agricultural models for biodiversity preservation” financiranog u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska (Prioritet programa 2 – Green and resilient shared environment) te je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH.

Projektni partneri su: Permakultura Dalmacija, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Botanički konzervatorij “I Giardini di Pomona” te Općina Larino kao vodeći partner.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost udruge Permakultura Dalmacija.