15. i 16.9.2023. Vikend Permakulture u Splitu

Primjeri dobre prakse, kvalitetne edukacije, ugodno druženje i što sa sobom nakon ljeta. Sve su to motivi zašto organiziramo “Vikend permakulture”. Događaj kojeg održavamo na raznim lokacijama u Domu mladih Split u petak 15. i subotu 16. rujna.

Nekonvencionalni vikend koji počinje u petak popodne i završava u subotu u rano poslijepodne tako da se nakon njega stignete i odmoriti. U sklopu njega vam donosimo slijedeće aktivnosti:

Program vikenda permakulture

PETAK 15.9. 

18:00 – 18:30 Upoznavanje s permakulturom – Dvor ispred Kocke

Mnogi još ne znaju što je to permakultura iako je prakticiraju i posjećuju naše događaje. Naša Vedrana Vučenović je tu da vam otkloni nedoumice i da vas uvede u čudesan svijet permakulture. Biti će tu i priče o dobrobitima polaganja tečaja permakulturnog dizajniranja poznatog kao i PDC.

18:30 – 19:30 Radionica: Kako čuvati sjeme starih sorti povrća? – Dvor ispred Kocke 

I dok vas prethodna tema možda udalji od vrta ova će vas sigurno vratiti. A bolju osobu od Antonije Mihaljević – Antule za to ćete teško pronaći. Ovaj put je za nas pripremila radionicu “Kako sakupiti sjeme povrća?“. Koja dolazi u idealno vrijeme dok još beremo plodovito povrće, a većinu ostalo su vrućine natjerale na osjemenjivanje. 

            18:30 – 20:00 Popravljaonica – Galerija kluba Kocka

Naši vrijedni popravljači i popravljačice će i ovaj puta biti uz vas. I potruditi se da vaš oštećen proizvod ne završi na otpadu. Više o samom događaju možete pročitati ovdje.

            20:00 – 21:00 Predstavljanje koncepta banke vremena – Razred   

Kakva je to banka koja ne prima eure ni slične valute? Što su glavne odlike iste? I kako postati članom te banke? Sve ćete saznati u kratom predstavljanju iste. Više informacija o banci vremena možete saznati na slijedećoj poveznici.

SUBOTA 16.9. 

9:00 – 12:00 Radna akcija: Izrada samonavodnjavajućih gredica – Dvor ispred Kocke 

Subota će nam dobro doći da zasučemo rukave i napravimo malu vikend tjelovježbu. Izradom samonavodnjavajući gredica unijet ćemo barem malo zelenila u betonsku oazu Doma mladih.  Naš Marin Kanajet će voditi radnu akciju u koju ćemo uključiti sve prisutne svih dobnih skupina.

Nadamo se da vas je barem jedna aktivnost zainteresirala i da se vidimo na  vikendu permakulture.

Događaj je organiziran u sklopu projekata “Smanjimo otpad mijenjajući navike!” kojeg sufinancira Grad Split iz javnog poziva projekata iz područja zaštite okoliša. I projekta “Vikend permakulture u Splitu” kojeg sufinancira Split Parking iz javnog natječaja za dodjelu donacija u 2023. godini.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija.