razmjena sjemena starih i udomaćenih sorti povrća na zvončacu 10.3.2021. 15-18h

Udruga Permakultura Dalmacija organizira razmjenu sjemena starih i udomaćenih sorti povrća koje će se održati 10.03.2021. u parku Zvončac u Splitu u 15-18h.
Pozivamo vas da nam se pridružite i donesete sjeme koje želite razmijeniti sa vrtlarima iz naše udruge i svima koji će nam se pridružiti sa svojim zalihama sjemena.
Pridružite nam se i ako nemate sjeme za razmjenu ali vas zanimaju teme sjemenarstva i vrtlarstva. Upoznajte se i sa ostalim aktivnostima koje organizira i u kojima sudjeluje Permakultura Dalmacija, upoznajte se sa našim članovima i iskoristite priliku da se uključite u rad udruge. Za vas smo pripremili poklon paketiće sjemena kojeg možete posijati , razmnožiti i na nekoj budućoj razmjeni doći sa vlastitim sjemenom. Kao članovi društvene banke sjemena posvećeni smo očuvanju bioraznolikosti i raznolikosti sorti koje koristimo u našim vrtovima. Posebno se zalažemo za očuvanje starih sorti i onih sorti koje su udomaćena u našoj klimi i našim prirodnim uvjetima. Očuvanje tradicionalnih sorti sjemena nije samo vrtlarski i ekološki prioritet već i i nacionalni interes i dio baštine koju su očuvale generacije naših predaka.
Razmjena se održava na otvorenom i uz uvažavanje epidemioloških preporuka.
Vidimo se!