Suhozidna baština istočne obale Jadrana – Tradicija na putu održivosti (Zoom predavanje)

Udruga Permakultura Dalmacija aktivno sudjeluje u aktivnostima promocije vještine izrade suhozida te prepoznavanja suhozidne gradnje kao kulturne, ali i praktične vrijednosti u oblikovanju krajolika.

Kroz ovo predavanje upoznati ćete se sa bogatstvom suhozidne baštine istočne obale Jadrana, kulturno-povijesnim aspektom i problematikom zaštite vještine građenja suhozida kao nematerijalne kulturne baštine Hrvatske i svjetske baštine pod patronatom UNESCO-a.

Predstaviti će se djelovanje udruge Dragodid koja je posvećena istraživanju suhozidne baštine i organizacije suhozidnih radionica te će biti riječi o volonterizmu kao pokretačkoj snazi suhozidnog pokreta, transferu ovog drevnog znanja na nove generacije ali i mogućnostima korištenja tradicijskih znanja i vještina u izazovnim vremenima koje dolaze.

Predavač je Filip Bubalo, profesor povijesti i muzeolog i jedan od osnivača Udruge Dragodid.

Predavanje je besplatno i održati će se online putem Zoom platforme.

Link za predavanje:
https://us02web.zoom.us/j/82268943003…

Prvi puta koristiš Zoom?
Svakako pogledaj upute:
https://docs.google.com/…/1s7k5_EnNWNXbZLeBG…/edit

NAPOMENA: Broj sudionika na Zoom predavanju je ograničen na 100 tako da ćemo imati mogućnost samo toliko istih i primiti. Nećemo raditi nikakve prijave za događaj, ali imajte na umu da u slučaju velikog interesa samo prvih 100 sudionika će moći prisustvovati događaju.