1.2.2018. NAJAVA RADIONICE Biootpad nije smeće, a komposta nikad dosta!

Smrdi li kompost? Možemo li kompostirati samo u vrtu? Kako kompostirati na balkonu, terasi ili u stanu? Kako proizvesti kvalitetan kompost i što točno kompost čini kvalitetnim? Koja je zapravo uloga komposta u organskom uzgoju hrane i kruženju nutrijenata u ekosustavu?

U urbanim uvjetima, prostorna ograničenja često predstavljaju izazov prilikom promišljanja rješenja za odlaganje i procesuiranje biološkog otpada. Tijekom ove radionice naučit ćemo kako preuzeti odgovornost za vlastiti biootpad, te kako proizvesti kvalitetan kompost u vlastitoj kuhinji! Imitiranjem prirodnih procesa razgradnje vrlo lako možemo zbrinuti kuhinjske otpatke na licu mjesta.

Kompostiranjem pretvaramo organske otpatke u visokovrijedan resurs za uzgoj biljaka koji ujedno poboljšava strukturu tla, zadržava vlagu, prozračuje tlo, povećava mikrobiološku aktivnost u tlu te doprinosi prirodnoj otpornosti biljka na nametnike i bolesti.

Pozivamo Vas na radionicu koja će se održati u Splitu, 01. Veljače 2018. godine u 18 sati. Broj sudionika je ograničen te je za sudjelovanje potrebna prijava putem slijedećeg obrasca: https://goo.gl/forms/IQ7vZTEe7UnDJ4im2 nakon čega ćete na mail dobiti više informacija o mjestu i detaljima održavanja.

Cijena: 60kn