19.4.2016. poziv na predavanje Permakulturno oblikovanje u urbanom okruženju

19.4.2016. u 19h u Galeriji umjetntina Split

U sklopu projekta “Vrt prošlosti i budućnosti” na kojem surađuju Galerija umjetnina Split i Udruga Permakultura Dalmacija održat će se predavanje “Permakulturno oblikovanje u urbanom okruženju”.

Permakulturno oblikovanje je svjesno interveniranje na zatečeno stanje ljudskog okoliša. Bilo da se radi o autonomnom sustavu snabdijevanja energijom ili vodom, formiranju samoodrživih poljoprivrednih zajednica ili socijalno angažiranim projektima, permakultura nudi alate kojima racionalizira potrošnju resursa, oponaša prirodne procese i minimalnom intervencijom daje maksimalan učinak. Permakultura je cjelovit pristup osmišljavanju integriranih sustava za unaprjeđenje kvalitete ljudskog života, a da pritom ne ugrožava i poštuje prirodu i njene procese.

Kada interveniramo u urbanom okruženju, logično to nazivamo urbanom permakulturom. Upravo na Vrtu prošlosti i budućnosti možemo svjedočiti permakulturnom oblikovanju u urbanom okruženju.

Kako u gradskim uvjetima živjeti energetski učinkovito? Koliko i kakvu hranu možemo uzgojiti u gradu? Kako aktivnim lokalnim angažmanom možemo utjecati na kvalitetu života zajednice?

Odgovore potražite na predavanju permakulturnog dizajnera Ivana Rake koji je zadužen i za permakulturno oblikovanje Vrta prošlosti i budućnosti. Ovo je predavanje ujedno i prilika da saznate više o predstojećem tečaju permakulturnog oblikovanja u organizaciji udruge Permakultura Dalmacija u svibnju ove godine.

Pratite i web stranicu udruge: https://permakultura-dalmacija.hr/