Prvi stanari u Vrtu prošlosti i budućnosti u Galeriji umjetnina

Srednjoškolci uključeni u pilot-fazu projekta Vrt prošlosti i budućnosti su ravno sa proljetnih praznika došli u Galeriju umjetnina na radionicu sadnje. Podijeljeni u 4 grupe 20 učenika su pripremili tlo i navodnjavanje te posadili: maslinu, nešpulu, šipak i planiku.

Ove autohtone biljke tek su početak razvoja Vrta prošlosti i budućnosti prema utočištu izvornog dalmatinskog bilja, dok je ideja čitavog projekta ponuditi našim mladim sugrađanima priliku da nauče više o uzgoju biljaka.

Nastavak programa aktivnosti na projektu Vrt prošlosti i budućnosti na kojem naša udruga surađuje s Galerijom umjetnina će biti kroz iduće tjedne, a održat će se predavanje o urbanoj permakulturi i permakulturnom dizajnu. Nakon toga slijedi još nekoliko radionica za srednjoškolce i jedna bonus radionica javnog tipa u koju ćemo uključiti i sugrađane.

Nadamo se kako će ova godina u kojoj iskušavamo mogućnosti uroditi plodom pa će naš projekt biti prepoznat od strane javnosti te ćemo imati mogućnost nastaviti njegovu realizaciju i od iduće sezone.

Sve novosti pratite na našoj web i Facebook stranici.