14-16-5.2015. Permakultura – energetika i transport u Domu mladih

Obrisi održive budućnosti + biciklopopravljaonica

Za ovaj tjedan smo pripremili dva zanimljiva događanja! U četvrtak Vas pozivamo na premijerno prikazivanje dva polusatna dokumentarca autora Ivana Gregova iz serije Obrisi održive budućnosti nastalih u ko-produkciji sa Zelenom akcijom iz Zagreba.

Dokumentarci koji nose naslove Energetika i Transport predstavljaju jedan od cjelovitijih prikaza ovih tema u Hrvatskoj i razmatraju rješenja od „uradi sam“ razine do onih koja nude tvrtke, institucije i stručnjaci. Kroz ove filmove dobijamo i objašnjenje zašto obnovljivi izvori energije kod nas već desetljećima ne mogu zaživjeti. Popratno s prikazivanjem dokumentaraca provest ćemo diskusiju kojom će moderirati sam autor, Ivan Gregov – dugogodišnji aktivist, multimedijalni umjetnik i instruktor permakulture.

Kao izravan odgovor na pitanja koja se postavljaju tokom ova dva dokumentarca, u subotu organiziramo biciklopopravljaonicu. Ova radionica daje vam mogućnost da besplatno naučite o mehanizmima svoje bicikle i popravite je uz pomoć stručnjaka. Također, ovo je izvrsna prilika da saznate i nešto više o permakulturi, našoj udruzi i drugim zanimljivim aktivnostima koje provodimo. Za vaše bicikle će se pobrinuti Mario Balić – diplomirani strojar i iskusni voditelj biciklističkih tura, a ujedno i izrađivač raznih teretnih i specijalnih bicikli. Nadamo se da će ovo događanje potaknuti pokretanje ili barem promišljanje o prvoj solidarnoj biciklopopravljaonici u Splitu!

RASPORED DOGAĐANJA:
ČET. 14.05. 18h – Beton kino / Dom mladih, Ul. Slobode 28, Split
Prikazivanje dokumentaraca Obrisi održive budućnosti: Energetika i Transport uz diskusiju

SUB. 16.05. 16h do 20h – Dom mladih, Ul. Slobode 28, Split
Biciklopopravljaonica
[napomena: za biciklopopravljaonicu ćemo nastojati nabaviti nešto zamjenskih dijelova, ali ako već znate što trebate zamijeniti, molimo vas da taj dio donesete sa sobom.]

Ulaz na sva događanja je slobodan, uz preporučenu donaciju.