Velik interes za predavanja i predstavljanje udruge

U ponedjeljak 16. ožujka u Gradskoj knjižnici Marko Marulić naša se udruga predstavila javnosti. Tom smo prigodom ugostili dvoje predavača s jako zanimljivim predavanjima.

Prvo nam je doktorica socijalne ekologije Jelena Puđak sa znanstvenog stajališta iznijela činjenice o stanju u kojem se Hrvatska nalazi s obzirom na klimatske promjene, nakon čega je slijedilo inspirativno predavanje Ivana Gregova,domaćeg permakulturnog stručnjaka, o praktičnim rješenjima koja nam permakultura nudi kao odgovor na stanje u koje će nas upravo klimatske promjene dovesti.

Sa zadovoljstvom možemo reći kako za ove teme postoji velik interes javnosti što možemo potvrditi činjenicom da je dvorana knjižnice bila popunjena do zadnjeg mjesta.Nakon predavanja predstavili smo dio aktivnosti koje pripremamo, te najavili tečaj permakulturnog dizajniranja u travnju, a posjetitelji su imali priliku postaviti pitanja i porazgovarati sa predavačima i osnivačima udruge. Završetkom službenog dijela događanja u udrugu su upisani prvi članovi s kojima ćemo nastaviti osmišljavati i realizirati druge aktivnosti kojima želimo ispuniti misiju i ostvariti viziju udruge.

Za kraj se želimo zahvaliti svima koji su prisustvovali ovom, za nas vrlo važnom, događaju i svima ostalima koji nas podržavaju u našim nastojanjima.

Detaljnije o predavanju čitajte na portalu Stav: http://stav.cenzura.hr/tag/permakultura-dalmacija/