8.12.2023. Predavanje “Učinci vjetrozaštitnih pojaseva na okoliš i poljoprivredu” u Biogradu

U Biogradu na Moru u Centru za održivi i aktivni turizam BioSfera, Trg kralja Tomislava 1, u suradnji sa Parkom prirode Vransko jezero, ćemo 8. prosinca u 11:00 sati održati predavanje “Učinci vjetrozaštitnih pojaseva na okoliš i poljoprivredu”.

Predavanje će biti besplatno i otvoreno za javnost i nije potrebna nikakva prijava unaprijed.

Vjetrozaštitni pojasevi se formiraju sadnjom drveća te imaju brojne pozitivne učinke na tlo, bioraznolikost, usjeve, mikroklimu kao i druge ekološke, gospodarske i društvene koristi.

Na području Ravnih kotara postoji potencijal za podizanje takvih sustava, a o njihovim prednostima će pričati Marko Cvrlje.

Možete i iskazati svoj interes za sudjelovanje putem neobvezujućeg obrasca. Na taj način vas možemo podsjetiti na predavanje. Obrazac za to se nalazi na slijedećoj poveznici: https://forms.gle/ytDPJ8UEd8NfvzjJ7

Više informacija o samoj vjetorozaštiti možete dobiti putem članka kojeg je napisao predavač na ovom događaju.

———————————————————

Projekt VERA – “Sustainable agricultural models for biodiversity preservation” financiran je u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska (Prioritet programa 2 – Green and resilient shared environment). 

Projektni partneri su: Permakultura Dalmacija, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Demonstrative Farm Company “I Giardini di Pomona” i Municipality of Larino kao vodeći partner.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost udruge Permakultura Dalmacija.