23.3. Popravljaonica – “Ko to more popravit?!”

Pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak 23.3. u 18:00 u prostoru “Galerija kluba Kocka u podrumu Doma mladih Split, Ulica slobode 28 na treće izdanje “Popravljaonice”.

Popravljaonica je zamišljena kao događaj na kojem ćete imati priliku popraviti predmete iz svakodnevnog života kao što su električni i mehanički uređaji, odjeća, igračke… Ili barem dobiti informacije kao što su: “Može li se predmet uopće popraviti i gdje?”. Sve usluge popravaka i dijagnostike su besplatne, a donacije dobrodošle.

Fotografija 2: Nekada je dovoljno meštra pustiti da sam odradi svoj posao

Koncept popravljaonice ne predviđa da se uređaj/predmet ostavi na popravku, nego da ga popravite zajedno s volonterima ili barem saznate više informacija o kvaru/oštećenju. Cilj popravljaonice, osim usluge popravka, su druženje, razmjena znanja i vještina, volontiranje, pomaganje, smanjenje otpada i stvaranje navike popravka i ponovne uporabe stvari i predmeta.

Fotografija 2: Ali nekada ćete morati pripremiti materijal za doradu

Prilikom svake Popravljaonice osoba može donijeti najviše jedan predmet sa sobom i kako bi se lakše mogli organizirati oko popravaka preporučamo da se zapišete u ovaj obrazac za popravke. Ispunjenje obrasca nije obavezno, ali pomaže kako nama da znamo što možemo očekivati od popravaka tako i vama ako kojim slučajem nitko od nas nije u mogućnosti pomoći vam oko vašeg kvara ili oštećenja. U obrascu je ujedno i Kućni red” u Popravljaonici koji vrijedi za sve sudionike iste. 

Ovaj puta događaj počinje u 18:00 sati i molimo da sve koji imaju nešto za popraviti dođu najkasnije do 19:00 sati jer ne želimo zadržavati naše popravljače/ice ako ne budu imali ništa za popravljati kao u prethodnim slučajevima. U slučaju problema pronalaska lokacije na sam dan događaja možete se javiti jednom od organizatora na mobitel: 097/7661-201 (Marko)

Popravljaonicu planiramo održavati jednom mjesečno i za to će nam trebati što veći broj volontera/ki popravljača/ica pa vas molimo ako ste taj ili znate nekoga da im podijelite ovaj obrazac u kojem je poziv za iste.

Što više popravimo manje ćemo (od)baciti.