7.2.2023. Banka vremena – “Marica zna: Uzgoj klica”

Znate li koju visokovrijednu namirnicu dostupnu cijele godine koju svatko može priuštiti i lako uzgojiti u svome domu? Riječ je o klicama o čijem uzgoju i načinu priprave zna naša Marica. Ono što je još bitnije da je to voljna podijeliti s nama u sklopu projekta Banka vremena. Svi ste pozvani, u utorak 7.2. od 18:00 do 19:30 u prostoru “Razred” na 3. katu Doma mladih Split, Ulica slobode 28 na radionicu “Marica zna: Uzgoj klica”.

Što nam treba? 

Kako započeti? 

Koje sjemenke koristiti?

Sve to i još mnogo više će nam objasniti naša Marica Zeleni (da, to joj je prezime), a poznavajući je bit će tu i prijedloga menija u tri slijeda. Žena za sva vremena ujedno i jedna od pokretačica našeg novog projekta Banka vremena će nas nakon svoje radionice uvesti u čari bankarenja vremenom. 

Što je banka vremena?

Banka vremena je projekt utemeljen u zajednici koji pruža okvir za davanje i primanje usluga u zamjenu za vremenske kredite, bez razmjene novca.

Više o samoj banci možete saznati na ovoj poveznici ili na video prilogu HRT-a na ovoj poveznici.

Pridružite nam se!

Dođite na druženja Banke vremena u zakazanim terminima. Praksa je pokazala da se kroz razgovor u grupi jako brzo dođe do toga da svatko ima nešto za ponuditi.  

Ispunite pristupni obrazac kojim dajete svoje podatke te popisujete koje usluge i vještine možete dati drugima, a koje želite primiti, odnosno trebate!

Bilo kakve naknadne promjene ili brisanje oko onoga što nudite ili trebate možete prijavljivati na redovnim sastancima ili na mail perma.sati.split@gmail.com administratorima Banke vremena.

Događaj je besplatan, a u slučaju problema pronalaska lokacije na sam dan događaja možete se javiti jednom od organizatora na mobitel: 097/7661-201 (Marko)

Dogovorimo prve transakcije u novoj valuti, ne Eurima, već permaSatima! 

——————————

Događaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA 

kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija. 

Više o EU fondovima na http://www.esf.hr i https://strukturnifondovi.hr