8.10.2022 – Razmjena sjemena starih i udomaćenih sorti povrća i aromatičnog bilja – Šibenik

Organiziramo razmjenu sjemena starih i udomaćenih sorti povrća i aromatičnog bilja koje će se održati 8.10.2022. na šibenskoj rivi ispred kluba Azimut od 11 do 13 sati.

Pozivamo vas da nam se pridružite i donesete sjeme koje želite razmijeniti sa vrtlarima iz naše udruge i svima koji će nam se pridružiti sa svojim zalihama sjemena.

Pridružite nam se i ako nemate sjeme za razmjenu, ali vas zanimaju teme sjemenarstva i vrtlarstva.

Upoznajte se i sa ostalim aktivnostima koje organizira i u kojima sudjeluje Permakultura Dalmacija. Upoznajte se sa našim članovima i iskoristite priliku da se uključite u rad udruge.

Posvećeni smo očuvanju bioraznolikosti i raznolikosti sorti koje koristimo u našim vrtovima i zato smo vrlo blizu osnivanja dalmatinske banke sjemena.

Posebno se zalažemo za očuvanje starih sorti i onih sorti koje su udomaćene u našoj klimi i našim prirodnim uvjetima. Očuvanje tradicionalnih sorti sjemena nije samo vrtlarski i ekološki prioritet već i nacionalni interes i dio baštine koju su očuvale generacije naših predaka.

Razmjena se održava na otvorenom, a u slučaju lošeg vremena prebacujemo se unutar kluba Azimut.

Vidimo se!

——————————

Događaj je organiziran u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija.

Više o EU fondovima na http://www.esf.hr i https://strukturnifondovi.hr