Uspješno odrađena akcija reuporabe božićnih drvaca

Uspješno smo realizirali još jednu akciju kojoj je cilj bio osvijestiti važnost reuporabe otpada. U ovom slučaju prikupljali smo odbačena božićna drvca i ona koja su nam sami građani donosili i uz pomoć sječkalice ih usitnjavali. Dobiveni materijal, sječka, ima višestruke mogućnosti primjene, a iskoristili smo ga u školskom vrtu osnovne škole Skalice. 

Drvenu sječku veće granulacije iskoristili smo za nasipanje puteva među vrtnim gredicama, a manju smo upotrijebili kao malč za pokrivanje i dohranu tla u vrtnim gredicama koje smo izgradili. Također, dio materijala iskoristiti će se kao sirovina za dobivanje komposta u vrtnom komposteru.

U provođenju akcije pridružili su nam se članovi i volonteri udruge Sunce te brojni građani, stanovnici kvarta Skalice koji pažljivo prate događanja u novom vrtu te sve aktivnije sudjeluju u različitim aktivnostima.

Akcija je privukla i dosta medijske pažnje tako da je informaciju o akciji prenijela službena Facebook stranica grada Splita, gradsko komunalno poduzeće Čistoća te brojni mediji: Slobodna Dalmacija, Dalmacija danas i drugi lokalni portali, a Televizija Dalmacija je napravila i reportažu u emisiji prikladnog naziva za ovu akciju Školski primjer. Istu možete vidjeti na videu dole (naš dio počinje u 8. minuti): https://www.youtube.com/watch?v=09rgU_7285A