28.10.2016. Permakultura u Zoni

Prvo u nizu druženja Permakultura u Zoni održat će se u petak, 28. listopada, u 17:30 u Klubu Zona. Udruga Permakultura Dalmacija omogućit će svim zainteresiranima da usvajaju, razmjenjuju i prenose znanja i iskustva iz područja permakulture.

– Na prvom sastanku zainteresiranima će se ukratko objasniti što je permakultura i kako funkcionira u praksi, bit će to prilika i da se aktivno uključite u rad udruge, a propitat će se i vaši interesi te prema tome dogovoriti teme radionica, predavanja i drugih događanja koja će se u Klubu Zona realizirati u narednim mjesecima. Dvosatna druženja održavat će se svako četiri tjedna. – najavljuje Ivan Rako iz udruge Permakultura Dalmacija još jedno događanje svoje udruge u Zoni.

Permakultura nudi interdisciplinarne odgovore o problematici održivosti, a grupa entuzijasta povezana idejom permakulture u Splitu se okupila krajem 2012. godine. Nakon nešto više od dvije godine postojanja i djelovanja neformalne građanske inicijative registrirali su udrugu. Do danas su organizirali akcije uređivanja splitskih vrtova, realizirali prvu splitsku razmjenu sjemenja i sadnica, tečaj permakulturnog dizajniranja, brojne suradnje, projekcije filmova i tematska predavanja, a od svibnja prošle godine organiziraju i jedinu splitsku biciklopopravljaonicu.

[ bit.ly/listopad-u-zoni || www.klub.infozona.hr ]