Najava predstavljanja udruge uz predavanje

Najava predstavljanja udruge uz predavanje

16.03.2015. u 17.30, Gradska knjižnica Marko Marulić, Split

Predstavljanje udruge uz predavanje o klimatskim promjenama i permakulturi

Pozivamo Vas na predstavljanje programa udruge Permakultura Dalmacija koje će se održati 16. ožujka u Gradskoj knjižnici Marko Marulić s početkom u 17:30 sati. Uz predstavljanje udruge održat će se prvo iz predviđenog ciklusa predavanja u suradnji s GKMM. Ovom prilikom gostuju Jelena Puđak i Ivan Gregov s temama „Hrvatska i klimatske promjene“ i „Permakultura“.

S ovim događanjem udruga otvara svoja vrata za članstvo svim zainteresiranim građanima i najavljuje početak javnog djelovanja. Na samom događanju imat ćete priliku saznati više o planiranim aktivnostima udruge, predbilježiti se za tečaj permakulture u Splitu, podijeliti svoje ideje s ostalima i pitati sve što vas zanima.

Ulaz besplatan.

PROGRAM DOGAĐANJA:
17:30 – 17:40 uvodna riječ – udruga Permakultura Dalmacija
17:40 – 18:20 dr.sc. Jelena Puđak: „Hrvatska i klimatske promjene“
18:20 – 18:30 pauza
18:30 – 19:10
Ivan Gregov: „Permakultura“
19:10 – 20:00 predstavljanje tečaja permakulture, pitanja i odgovori, predstavljanje programa udruge

PREDAVAČI:

Jelena03

dr.sc. Jelena Puđak

– doktorirala je 2013.godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom „Hrvatska i klimatske promjene“. Područje njenog znanstvenog rada je Socijalna ekologija s interesima: sociološke analize klimatskih promjena, klimatske politika i održivog razvoja. Uz više objavljenih znanstvenih radova, koautorica je knjige “Kap preko ruba čaše” koja se nametnula kao temeljni tekst za razumijevanje klimatskih promjena u srednjoškolskom i visokom obrazovanju. Kao viša asistentica radi na Institutu drušvenih znanosti Ivo Pilar te drži kolegij Socijalna ekologija na Hrvatskim studijima u Zagrebu.

 

Ivan

Ivan Gregov

– multimedijalni je umjetnik koji već 20 godina radi na promociji permakulture. Školu primijenjene umjetnosti i Akademiju likovnih umjetnosti završio u Zagrebu, a jedan semestar proveo je na Visokoj školi za primijenjenu umjetnost u Pragu. Aktivan na području civilnog društva, zaštite okoliša, održivosti i sl. Sudjelovao u mnogim građanskim inicijativama, u sklopu toga suorganizirao nekoliko javnih događanja, predavanja, kampanja. Od 2005. djeluje na edukaciji o permakulturi, a od 2012. aktivno radi na dovođenju permakulture u Dalmaciju.

Related posts