Aktivnosti Permakulture Dalmacija – prošle i buduće

 

Bližimo se kraju dosad najsadržajnijeg tjedna od osnutka naše i Vaše Permakulture Dalmacija.  Iza nas je sajam razmjene sjemenja i sadnica kakav se po prvi puta održao u Splitu. PKDhr-032

Prema reakcijama posjetitelja, prolaznika i medija možemo zaključiti kako je to događanje bilo pun pogodak. Velik interes je izazvao i naš suradnik i prijatelj Vedran Pezelj, voditelj OPG Pezelj iz Trilja, s kojim ćemo sudjelovati na sajmu Agro-arca početkom svibnja. U suradnji s Vedranom razvijamo inovaciju „permakulturni krug“ u kojem iz otpada uz pomoć glista i kokoši dobijamo najkvalitetniji organski humus.

PKDhr-037
Paralelno sa razmjenjivanjem sadnog materijala i znanja o uzgoju specifičnih sorti pred Osnovnom školom Lučac se odvijala i mala radionica uređenja šumskog vrta. Radionicom je koordinirao Damir Šeler s kojim smo dan kasnije išli i na izlet branja jestivog samoniklog bilja. Trebamo li što reći osim da se za radionicu tražilo mjesto više – i to dva puta!

PKDhr-p3a

U međuvremenu nam je Damir održao i veoma interesantno predavanje prilikom kojeg nam je iznio vlastiti životni put upoznavanja prirodnih metoda uzgoja hrane i primjenu raznih tehnika koje je godinama proučavao po cijelom svijetu.   Vjerujemo da će se složiti svi koji su ga imali priliku upoznati – Damir je vrhunski majstor razumijevanja prirode i svega što je se tiče te možemo biti jako zahvalni što smo imali priliku učiti od njega. Razveselit ćemo Vas informacijom da s Damirom već planiramo daljnje radionice i druženja, o čemu ćete na vrijeme saznati putem naše stranice.

PKDhr-r2a

Dok očekujemo daljnje aktivnosti, upravo se odvija jedna jako značajna.

PKDhr-078

Naime, od ovog petka je grupa polaznika  krenula na putovanje koje se zove 72-satni tečaj permakulturnog dizajniranja. Ovaj intenzivan tečaj će polaznicima približiti principe i tehnike permakulture koje se nadamo da će nastaviti primijenjivati kako u svakodnevnom životu, tako i u našim zajedničkim aktivnostima. Pratite naše obavijesti i dalje, uskoro više detalja o programu za svibanj!